5 Tips om Je Haar Deze Zomer te Beschermen

Of je nu naar het strand gaat, bij het zwembad bent of geniet van een picknick in het park, de zonneschijn is een welkome gast. Maar onthoud, je haar heeft wat extra zorg nodig om beschermd te blijven deze zomer.

1. Gebruik een UV-beschermend Haarverzorgingsproduct

De zomerse zon kan schadelijk zijn voor je haar, wat kan leiden tot uitdroging en kleurvervaging. Bescherm je lokken door een UV-beschermend product te gebruiken, zoals onze nieuwe SYSTEM PROFESSIONAL Sola. Dit product is speciaal ontwikkeld om je haar te beschermen tegen schadelijke UV-stralen, zodat het gezond en levendig blijft gedurende de zonnige maanden.

 

2. Hydrateer je Haar

De zomerhitte kan je haar van vocht ontdoen, wat leidt tot uitdroging en broosheid. Zorg ervoor dat je minstens één keer per week een diepe conditioneringsbehandeling of een hydraterend masker gebruikt. Dit helpt om verloren vocht aan te vullen en houdt je haar zacht en handelbaar.

 

3. Draag een Hoed of Sjaal

Het bedekken van je haar met een breedgerande hoed of een sjaal is een effectieve manier om het te beschermen tegen directe blootstelling aan de zon. Dit voorkomt niet alleen UV-schade, maar helpt ook je haarkleur te behouden en voorkomt dat je hoofdhuid verbrandt.

 

4. Spoel je Haar na het Zwemmen

Chloor uit zwembaden en zout uit de oceaan kunnen je haar extreem uitdrogen. Spoel je haar na het zwemmen zo snel mogelijk met vers water om deze schadelijke stoffen te verwijderen. Voor extra bescherming, breng voor het zwemmen een leave-in conditioner aan om een barrière te creëren tegen deze uitdrogende elementen.

 

5. Beperk Hitte Styling

De zomer is de perfecte tijd om je natuurlijke haartextuur te omarmen. Overmatig gebruik van hitte styling tools kan je haar verder uitdrogen en schade veroorzaken. Kies waar mogelijk voor lucht drogen en gebruik hitte styling tools spaarzaam. Wanneer je ze toch gebruikt, breng dan een hittebeschermend product aan om schade te minimaliseren.

Door deze tips te volgen, kun je je haar de hele zomer gezond en mooi houden!

Bel voor een kleurafspraak – 0235318663

Book online voor knipafspraken